Ρολόι της Αποκάλυψης: Οι δείκτες πλησιάζουν τρομακτικά τα μεσάνυχτα – Το Κρεμλίνο κατηγορεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Array

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα (25/1) την ανησυχία του για το γεγονός ότι το «Ρολόι της Αποκάλυψης» πλησίασε περισσότερο από ποτέ τα μεσάνυχτα, παρόλο που οι επιστήμονες που μετακίνησαν τον συμβολικό δείκτη αναφέρθηκαν στις «ελάχιστα συγκαλυμμένες απειλές» της Μόσχας για χρήση πυρηνικών όπλων.

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης», που δημιουργήθηκε από το Δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων για να δείξει πόσο κοντά έχει φτάσει η ανθρωπότητα στο τέλος του κόσμου, μετέφερε την Τρίτη, την «ώρα» του το 2023 στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, 10 δευτερόλεπτα πιο κοντά από ό,τι ήταν τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα μεσάνυχτα σε αυτό το ρολόι, σηματοδοτούν το θεωρητικό σημείο του αφανισμού. Οι δείκτες του ρολογιού μετακινούνται πιο κοντά ή πιο μακριά από τα μεσάνυχτα με βάση την ανάγνωση των επιστημόνων για τις υπαρξιακές απειλές σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

«Η κατάσταση στο σύνολό της είναι πραγματικά ανησυχητική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ζητώντας μια νηφάλια αποτίμηση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την κρίση στην Ουκρανία.

Είπε ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική εκτόνωσης, με βάση «τη γραμμή που επέλεξε το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ».

«Αυτό μας επιβάλλει την υποχρέωση να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να είμαστε σε εγρήγορση και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των επιστημόνων επικαλέστηκε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλων Ρώσων πολιτικών ότι η Μόσχα μπορεί να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως βασικό παράγοντα στην απόφαση να προχωρήσει το καντράν του «ρολογιού της Ημέρας της Κρίσεως».

«Οι ελάχιστα συγκαλυμμένες απειλές της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα υπενθυμίζουν στον κόσμο ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης από ατύχημα, πρόθεση ή λάθος υπολογισμό αποτελεί τρομερό κίνδυνο», δήλωσε η Ρέιτσελ Μπρόνσον σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Κάθε Ιανουάριο, τα τελευταία 75 χρόνια, οι επιστήμονες παρακολουθούν πόσο πιθανή είναι η εξόντωση της ανθρωπότητας.

Μετά από μια χρονιά περιβαλλοντικών καταστροφών, τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία και τον ιό Covid-19 που εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα, το ρολόι θα μπορούσε να ρυθμιστεί να πλησιάσει λίγο πιο κοντά στα μεσάνυχτα.

Πηγή: DailyMail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος