Roger Waters: Ο ιδρυτής των Pink Floyd υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε ουκρανική λίστα «εκκαθάρισης»

Array

Ο ιδρυτής των «Pink Floyd», ο διάσημος Βρετανός μουσικός Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «λίστα εκκαθάρισης της Ουκρανίας», μετά τις δηλώσεις του κατά της δυτικής στρατιωτικής παρέμβασης στην κρίση στην Ουκρανία και καλεί το Κίεβο να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στο «Rolling Stone», ο Γουότερς απέρριψε τις κατηγορίες ότι επαναλάμβανε τις ρωσικές θέσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Μην ξεχνάτε, είμαι στη λίστα εκκαθάρισης που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση». Είμαι στη λίστα και έχουν πρόσφατα σκοτώσει ανθρώπους. Όταν σκοτώνουν κάποιον, γράφουν “εκκαθάριση” πάνω από την εικόνα. Και είμαι σε μια από αυτές τις φωτογραφίες», είπε.

Ο Γουότερς ανέφερε το παράδειγμα της Ντάρια Ντούγκινα,  Ρωσίδας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε τον Αύγουστο, αφότου καταγράφηκε στον κατάλογο της ουκρανικής εφημερίδας  “Ειρηνευτής”, μιας σκανδαλώδης εθνικιστικής ιστοσελίδας που στοχεύει όποιον θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας. Όπως τόνισε, χαρακτηρίστηκε ως «εκκαθαρισμένη» αφού έχασε τη ζωή της σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Πρόσφατα, ο Γουότερς μπήκε επίσης σε αυτή τη λίστα.

Ο διάσημος μουσικός βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο επίκεντρο, όταν αποκάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «εγκληματία πολέμου» επειδή θεωρέι ότι πυροδότησε την κρίση στην Ουκρανία, καθώς και για μια ανοιχτή επιστολή στη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία της ζήτησε να «βοηθήσει για να σταματήσει η σφαγή» θέλοντας να την επηρεάσει  να διαπραγματευτεί για την ειρήνη με τη Ρωσία.

Όταν ρωτήθηκε από το «Rolling Stone» γιατί δεν υποστηρίζει την ουκρανική αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις, ο Γουότερς απάντησε:

«Επειδή είναι ένας περιττός πόλεμος και αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να πεθάνουν». Η Ρωσία, προσπαθούσε για 20 χρόνια να  αποφύγει πόλεμο, προτείνοντας διπλωματικά μέτρα στις δυτικές κυβερνήσεις».

Ο καλλιτέχνης απέρριψε επίσης αναφορές για φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία ως δυτική προπαγάνδα, αναφέρει το RT.

Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος