Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοιχτή επιστολή προβληματισμού από τον αρχηγό των «Pink Floyd», στη σύζυγο Ζελένσκι

Array

Ο θρυλικός Ρότζερ Γουότερς, μέλος του ροκ συγκροτήματος «Pink Floyd», δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Facebook. Εκφράζει τον προβληματισμό του για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και σχολιάζει το πώς θα μπορούσε να τερματιστεί.

Ολόκληρη η επιστολή του έχει ως εξής :

«Αγαπητή κυρία Ζελένσκα!

Ματώνει η καρδιά μου για εσάς και για όλες τις ουκρανικές και ρωσικές οικογένειες που έχουν καταστραφεί από τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία. Βρίσκομαι στο Κάνσας Σίτι των Η.Π.Α. Μόλις διάβασα ένα άρθρο στο BBC, προφανώς βασισμένο στη συνέντευξή σας.

Το BBC αναφέρει τα λόγια σας: «Εάν η υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι ισχυρή, η κρίση θα είναι μικρότερη».

Χμμμ; Νομίζω ότι εξαρτάται από το τι εννοείτε λέγοντας «υποστήριξη της Ουκρανίας».

Εάν με τον όρο «υποστήριξη της Ουκρανίας» εννοείτε τη συνεχιζόμενη προμήθεια όπλων στον στρατό της κυβέρνησης του Κιέβου, τότε φοβάμαι ότι μπορεί να κάνετε τραγικό λάθος.

Η ρίψη εύφλεκτης ύλης με τη μορφή όπλων δεν βοήθησε ποτέ στο τερματισμό ενός πολέμου στο παρελθόν, και δεν θα βοηθήσει ούτε τώρα, ειδικά επειδή σε αυτή την περίπτωση το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού ρίχνεται στη φωτιά από την Ουάσιγκτον, που είναι σε μια σχετικά ασφαλή απόσταση από τη φωτιά, και επειδή «αυτοί που ρίχνουν λάδι» έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ο πόλεμος να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φοβάμαι ότι εμείς, και εννοώ ανθρώπους σαν εσάς και εμένα, που πραγματικά θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία, που δεν θέλουν να χρειαστεί να πολεμήσετε μέχρι την τελευταία ζωή ενός Ουκρανού πολίτη, και ίσως ακόμη και αν πρόκειται για το χειρότερο (σενάριο), μέχρι την τελευταία ανθρώπινη ζωή – αν, αντ’ αυτού, θέλουμε να επιτύχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να βρούμε έναν άλλο τρόπο και αυτός ο τρόπος μπορεί να βρίσκεται στις καλές προθέσεις του συζύγου σας που είχε εκφράσει στο παρελθόν.

Ναι, εννοώ την (πολιτική) πλατφόρμα με την οποία ο ίδιος, τόσο αξιέπαινα, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας, την πλατφόρμα με την οποία κέρδισε την ιστορική του νίκη στις δημοκρατικές εκλογές του 2019.

Ο ίδιος, στάθηκε στην προεκλογική πλατφόρμα των παρακάτω υποσχέσεων.

1.Τερματισμός του εμφυλίου πολέμου στα ανατολικά και ειρήνη στο Ντονμπάς και μερική αυτονομία του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.

  1. Επικύρωση και εφαρμογή του υπόλοιπου πακέτου των συμφωνιών του Μινσκ.

Μπορεί κανείς μόνο να υποθέσει ότι η πολιτική εκστρατείας του συζύγου σας δεν ταίριαζε καλά με ορισμένες πολιτικές φατρίες στο Κίεβο και ότι αυτές οι φατρίες έπεισαν τον σύζυγό σας να αλλάξει ριζικά πορεία, αγνοώντας την εντολή του λαού.

Δυστυχώς, ο σύζυγός σας συμφώνησε με ολοκληρωτικές, αντιδημοκρατικές μεθόδους αντίθετες με τη θέληση του ουκρανικού λαού και έκτοτε η Ουκρανία κυβερνάται από τις δυνάμεις του ακραίου εθνικισμού που προηγουμένως δόλια παραμονεύαν στη σκιά.

Έκτοτε έχουν ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές που ορίζονται σαφώς από τους γείτονές σας – τη Ρωσική Ομοσπονδία – και ως εκ τούτου, οι ακραίοι εθνικιστές, έθεσαν τη χώρα σας στον δρόμο προς αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο.

Δεν θα συνεχίσω.

Αν κάνω λάθος, βοηθήστε με να καταλάβω πώς;

Αν δεν κάνω λάθος, παρακαλώ βοηθήστε με στις ειλικρινείς προσπάθειές μου να πείσω τους ηγέτες μας να σταματήσουν τη σφαγή, μια σφαγή που είναι μόνο προς το συμφέρον των κυρίαρχων τάξεων και των ακραίων εθνικιστών – τόσο εδώ στη Δύση όσο και στην όμορφη χώρα σας, και στο εις βάρος ημών, των απλών ανθρώπων και εδώ στη Δύση και στην Ουκρανία και στην πραγματικότητα των απλών ανθρώπων παντού στον κόσμο.

Δεν θα ήταν καλύτερο να απαιτήσετε την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων του συζύγου σας και να βάλετε ένα τέλος σε αυτόν τον θανάσιμο πόλεμο;

Με αγάπη, Ρότζερ Γουότερς, ανέφερε η επιστολή.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος