Reuters: Το Περού ξεπέρασε σε απολογισμό την Ινδία – Μαρτυρική η πόλη Chota

Το Περού αυτή την εβδομάδα σχεδόν τριπλασίασε τον επίσημο αριθμό θανάτων του σε πάνω από 180.000, αναθεώρηση που σημαίνει ότι ένας στους 200 Περουβιανούς πέθαναν από την COVID-19, στην πλειονότητα αβοήθητοι και χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη. Το δράμα της Λατινικής Αμερικής που βυθίζεται στην πανδημία την ώρα που Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες σταδιακά ανακάμπτουν, μπορεί να εξηγηθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters από μια και μόνο “εστία”. Την πόλη Chota, με 40.000 κατοίκους στον αγροτικό βορρά του Περού. Το πλησιέστερο κρεβάτι ΜΕΘ απέχει από την πόλη 3 ώρες με το αυτοκίνητο.

“Το νοσοκομείο κατέρρευσε”, διαμήνυσε πριν από λίγες ώρες ο γενικός γραμματέας της τοπικής κυβέρνησης της Chota. Ντάνιελ Idrogo.

Η Chota είναι μία από τις 16 επαρχίες του Περού που σε αντίθεση με την Λίμα και την ενδοχώρα, η νοσοκομειακή περίθαλψη δεν θωρακίστηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Στην περιοχή Cajamarca, μόνο τρία νοσοκομεία διαθέτουν κρεβάτια ΜΕΘ, παρά τον πληθυσμό άνω του 1 εκατομμυρίου. Όπως και η Chota, επτά άλλα νοσοκομεία στην Κατζαμάρκα δεν έχουν καθόλου κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας.

Οι πολίτες του Περού καλούνται στις κάλπες την Κυριακή με κυβερνητική υποψήφια την Keiko Fujimori και φαβορί τον Σοσιαλιστή υποψήφιο Pedro Castillo που προέρχεται από την βόρεια περιοχή της Κατζαμάρκα κι εργαζόταν ως δάσκαλος.

Για χάος στις Άνδεις μιλούν τα διεθνή πρακτορεία, καθώς εκτός από τα στοιχεία- σοκ από το Περού, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη οδεύουν στο μαύρο ρεκόρ των 100.000 θανάτων και η Αργεντινή, έχει ξεπεράσει τις 80.000. Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία στην Κολομβία και τη Βολιβία, ενώ η γιγαντιαία Βραζιλία πλησιάζει τουε 470.000 θανάτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος