Reuters: Η Ουκρανία ζητά από την Κίνα να πιέσει τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, την Τρίτη, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι να χρησιμοποιήσει τους δεσμούς της χώρας του με την Μόσχα για να σταματήσει η ρωσική εισβολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι είπε στον Ντμίτρο Κουλέμπα ότι το Πεκίνο χαιρετίζει την έναρξη των ειρηνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και είναι διατεθειμένο να προβεί σε κάθε δυνατή προσπάθει ώστε να τελειώσει ο πόλεμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ, Ουκρανίας και Κίνας, είναι η πρώτη που γνωστοποιείται από την έναρξη της ρωσικής εισβολής την περασμένη Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος