Ρεκόρ εισόδου μεταναστών κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο

Array

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) δείχνουν ότι η μετανάστευση προς το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τις 504.000 το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022.

Η αύξηση εντοπίζεται σε πολίτες εκτός ΕΕ. Η καθαρή μετανάστευση πολιτών της ΕΕ στο πλαίσιο του μεταναστευτικού καθεστώτος μετά το Brexit παρέμεινε αρνητική στις -51.000.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν εισερχόμενη μετανάστευση 1,1 εκατομμυρίων το έτος έως τον Ιούνιο του 2022, με μετανάστευση εκτός της χώρας 560.000, που οδηγεί σε καθαρή μετανάστευση 504.000.

Μια πρόσφατη ανάλυση του Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης του Πανεπιστημιου της Οξφόρδης με τίτλο “Why has non-EU Migration to the UK Risen” (Γιατί αυξήθηκε η μετανάστευση από πολίτες εκτός ΕΕ στο Η.Β.), βρήκε ότι «εξατομικευμένα ανθρωπιστικά προγράμματα» για Ουκρανούς και πολίτες του Χονγκ Κονγκ αντιπροσωπεύουν το 45% της αύξησης των θεωρήσεων που χορηγήθηκαν σε πολίτες εκτός ΕΕ μεταξύ 2019 και το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022.

Η αύξηση του αριθμού των ξένων φοιτητών αντιπροσώπευε το 39% της αύξησης την ίδια περίοδο. Τα σημερινά στατιστικά του ONS παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος