Qatargate: Τρίτο αίτημα αποφυλάκισης από την Εύα Καϊλή, ενώ ο Παντσέρι ζητά αλλαγή δικαστή

Επιστολή- καταγγελία για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή έστειλαν 10 ευρωβουλευτές ενώ η ίδια προσέρχεται για τρίτη ακρόαση

   Την τρίτη από τότε που συνελήφθη ακρόαση με αίτημα αποφυλάκισης έχει η Εύα Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου από το οποίο θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

  Σβεν Μαρί: Πρόκειται για μητέρα παιδιού 24 μηνών – Αποφυλάκιση ή καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης στο σπίτι

Ο Βέλγος συνήγορος της κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί δήλωσε ότι οι συνθήκες κράτησης της είναι δύσκολες. «Δεν ανήκει στις φυλακές Haren, πρέπει να μείνει στο σπίτι με την 24 μηνών κόρη της. Να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ή εναλλακτικά σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση», ανέφερε ο κ. Μαρί, μιλώντας στον Τύπο, πριν ξεκινήσει η διαδκασία.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής άλλαξε τη νομική της ομάδα, αντικαθιστώντας τον Αντρέ Ριζόπουλο με τον Σβεν Μαρί,  διάσημο Βέλγο δικηγόρο, που φέρει το προσωνύμιο «ο συνήγορος του διαβόλου».  Στις Βρυξέλλες βρίσκεται όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος και ενημέρωσε νωρίτερα τους δημοσιογράφους, για καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας.

Στο προδικαστικό συμβούλιο κατέθεσε ωστόσο αίτημα εξαίρεσης του δικαστή Μισέλ Κλεζ, η πλευρά του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, του Ιταλού ευρωβουλευτή που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας διαφθοράς αλλά, υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές

Παρίσταται επίσης ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη  και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ, ενώ ο συνήγορός του επιμένει ότι «ο Παντσέρι τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω». Ο Ταραντέλα έπεσε στα χέρια των αρχών μετά τις καταθέσεις του Παντσέρι, ο οποίος έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές, ώστε με αντάλλαγμα μία ευνοϊκή αντιμετώπιση να δώσει στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος με τις δωροδοκίες. 

Η υπηρεσία τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε την πληροφορία της βελγικής εφημερίδας Le Soir ότι δέκα Ιταλοί ευρωβουλευτές, που ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, έστειλαν επιστολή προς την πρόεδρο του σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές Χάρεν.

Η πρωτοβουλία για την επιστολή ανήκε στον Μασιμιλιάνο Σμερίλιο, γνωστός ως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. 

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος