Qatargate: Συνελήφθη ο Ταραμπέλα

Στη σύλληψη του Μαρκ Ταραμπέλα προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο του σκανδάλου Qatargate, σύμφωνα με τη La Repubblica

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate. Είχε κληθεί για ανάκριση σήμερα το πρωί από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ και τον παρέλαβε η Αστυνομία από το σπίτι του στις 6 π.μ.

Την είδηση της σύλληψης μετέδωσαν ο Βελγικός και ο Ιταλικός Τύπος (La Repubblica και Corriere della Sera) και επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στις Βρυξέλλες, αναφέροντας ότι ο Ταραμπέλα ανακρίνεται επί του παρόντος στο κρατητήριο. Στο τέλος της κατ’ ιδίαν συνάντησης ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα επιβεβαιώσει την κράτηση.

Σύμφωνα με την La Repubblica, επικαλούμενη τη Βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Ταραμπέλα είναι δήμαρχος της Anthisnes, μιας κοινότητας στην επαρχία της Λιέγης, στη Βαλλονία. Ο ευρωβουλευτής συνελήφθη στο σπίτι του και “μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες για ανάκριση”.

Η Ιταλική εφημερίδα σημειώνει πως, βάσει των δηλώσεων του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο Μαρκ Ταραμπέλα “φέρεται να έλαβε μεταξύ 120 και 140 χιλιάδων ευρώ για να ‘μαλακώσει’ τη στάση του ενώπιον του Κατάρ, κατηγορία την οποία ο Ταραμπέλα αρνήθηκε”. Επίσης, υπενθυμίζει η Corriere della Sera, στις 14 Νοεμβρίου και “λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ταραμπέλα εκφώνησε δημόσια ομιλία στην οποία εξήρε ιδιαίτερα το Κατάρ και την πρόοδό του στον τομέα των δικαιωμάτων”.

Ο ίδιος ο Βέλγος (Ιταλικής καταγωγής) ευρωβουλευτής ζήτησε την άρση της ασυλίας του και μάλιστα την ψήφισε στο Σώμα, και η άρση έγινε στις 2 Φεβρουαρίου για τον ίδιο και για τον Αντρέα Κοτσολίνο.

Η La Repubblica αναφέρει πως “η Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξήγαγε αρκετές έρευνες στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκε μια θυρίδα ασφαλείας μιας τράπεζας στη Λιέγη που ανήκε στον Ταραμπέλα” και πως “έγινε επίσης έρευνα σε ορισμένα γραφεία του δημαρχείου της πόλης Anthisnes”.
Τέλος, η Ιταλική εφημερίδα μεταδίδει πως “ο ανακριτής θα αποφασίσει εάν ο ευρωβουλευτής θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για πιθανή επιβεβαίωση της σύλληψης”.

Ιταλία — Ανταπόκριση Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος