Qatargate: Στο Εφετείο τα αιτήματα Καϊλή και Ταραμπέλα για αποφυλάκιση υπό όρους

Ενώπιον του Εφετείου σήμερα το πρωί οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα για την αποφυλάκισή τους υπό όρους στο πλαίσιο της υπόθεσης του Qatargate

Το Εφετείο των Βρυξελλών θα εξετάσει σήμερα Τρίτη 28/2 το πρωί, σε μια «κεκλεισμένων των θυρών» ακρόαση, τα αιτήματα των ευρωβουλευτών Εύας Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα κατά πόσο θα παραμείνουν υπό κράτηση ή όχι για την υπόθεση του Qatargate.

Qatargate: Στο Εφετείο τα αιτήματα Καϊλή και Ταραμπέλα για αποφυλάκιση υπό όρους

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Σημειώνεται πως ο Σβεν Μαρί δεν θα είναι παρών, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω κωλύματος και εκτός αν υπάρξει κάποια αλλαγή, θα εκπροσωπηθεί από συνεργάτη του εξίσου έμπειρο. Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Εκτός των φυλακών του Σαν Ζιλ βρίσκεται ήδη ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πατέρας της κόρης της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Η απόφαση για να βγει με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ανακοινώθηκε από την εισαγγελία την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο υπήρχαν κάποιες διαδικασίες που έπρεπε να διευθετηθούν και χρειάστηκαν να περάσουν μερικές ημέρες μέχρι να βγει αποφυλακιστεί. Ο Φ. Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος