QatarGate: Μαροκινός κατάσκοπος στο στόχαστρο της έρευνας των βελγικών αρχών

Array

Στην υπόθεση του QatarGate, ένας Μαροκινός κατάσκοπος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας των Βελγικών Αρχών. Πρόκειται για μια σκιώδη φιγούρα με συντονιστικό ρόλο στο δίκτυο διαφθοράς που εκτείνεται από Κατάρ και Μαρόκο μέχρι Ιταλία, Πολωνία και Βέλγιο. Το Politico σε ρεπορτάζ του μάλιστα αποκαλύπτει ότι δεν ήταν άγνωστος στις γαλλικές και τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για τον μαροκινό Μοχάμεντ Μπελαρές – άνθρωπο των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου – με την κωδική ονομασία Μ118.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός στις Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες με δράση στην Ισπανία και τη Γαλλία στο παρελθόν – Με τις γαλλικές αρχές φαίνεται πως είχε συνεργαστεί μάλιστα για θέματα τρομοκρατίας.

Στο QatarGate φαίνεται πως είναι ο σύνδεσμος του Αντόνιο Παντσέρι με τις Μαροκινές μυστικές υπηρεσίες.

Το Μαρόκο έρχεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο. Όπως και με το Κατάρ το δίκτυο επεκτεινόταν σε Ιταλία και Βέλγιο, αλλά και στην Πολωνία όπως φαίνεται.

Είχε αναλάβει λοιπόν να εκπληρώσει το στόχο του Μαρόκου, την προσέγγιση ευρωβουλευτών.

Ενώ θεωρείται πως ίσως είναι και ο άνθρωπος κλειδί για το μεγάλο ζητούμενο… την πορεία των χρημάτων και την ταυτοποίηση όλων των κινήσεων που γίνονταν.

Όλες αυτές οι διαρροές των μέσων κυρίως από Ιταλία και Βέλγιο έχουν όμως δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στις βελγικές αρχές. Ο εισαγγελέας φοβάται πως όλες αυτές οι λεπτομέρειες ίσως βοηθήσουν τους δικηγόρους όσων κατηγορούνται να βρουν κενά και παραθυράκια στην υπόθεση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι δεν θα μείνει τίποτε ανεξιχνίαστο, αλλά υπάρχει κίνδυνος λόγω των διαρροών. Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για να βρεθεί από πού διαρρέουν όλες αυτές οι πληροφορίες.

Ρεπορτάζ: Ζέτα Κονταξή

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Ιταλικός Τύπος για Qatargate: Αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας για Κοτσολίνο, Ταραμπέλα και Αρενά από τις Βελγικές Αρχές

Qatargate: «Μπλόκαραν» 6 τραπεζικούς λογαριασμούς των Παντσέρι, Τζόρτζι, Βιζεντίνι

Qatargate: Προφυλακισμένη η Καϊλή — Ιταλικά ΜΜΕ για τα ανταλλάγματα Μαρόκου & Κατάρ σε ευρωβουλευτές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος