Πυροβολισμοί στο μετρό του Μπρούκλιν – Στους 16 οι τραυματίες, ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο μετρό του Μπρούκλιν δόθηκε πριν από λίγο συνέντευξη Τύπου από την αστυνομία της Νέας Υόρκης. ‘Όπως αναφέρθηκε καθώς το τρένο έμπαινε στον σταθμό ένας άνδρας που φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και πορτοκαλί γιλέκο εργοταξίου έβγαλε ένα καπνογόνο και άρχισε να πυροβολεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση των αρχών, υπάρχουν 16 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 πυροβολήθηκαν. Πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη, αλλά κατάσταση. Επίσης, ειπώθηκε ότι ήταν σωτήρια η απόφαση να μετακινηθούν τα τρένα που υπήρχαν εκείνη την ώρα στην πλατφόρμα για να μην τραυματιστούν κι άλλοι πολίτες. Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία ενώ έγινε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό να δώσουν πληροφορίες. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ειπώθηκε ότι οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Στα αρχικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ γινόταν αναφορά για μηχανισμούς εκρηκτικών ενώ η επίθεση έγινε στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν.

Πυροβολισμοί στο μετρό του Μπρούκλιν – Στους 16 οι τραυματίες, ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το χάος που επικράτησε και πρόσθεσε ότι είδε πολύ αίμα στο πάτωμα ενώ είπε οι πυροβολισμοί ακουγόταν σαν πυροτεχνήματα.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της οπλοκατοχής χθες Δευτέρα, ενημερώθηκε για το συμβάν και ο Λευκός Οίκος πρόσφερε βοήθεια στις αρχές της Νέας Υόρκης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Πυροβολισμοί στο μετρό του Μπρούκλιν – Στους 16 οι τραυματίες, ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
AP Photo/John Minchillo

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος