Πυρκαγιές στην Ιταλία: Στους 6 ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων – Πρόταση βουλευτών για παύση της κυνηγετικής σεζόν

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην όμορφη Ιταλία, με πολλά εκτάρια δασικών εκτάσεων να έχουν καεί ως τώρα λόγω των πολλαπλών διάσπαρτων εστιών. Σήμερα τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως μόνο στην περιφέρεια της Καλαβρίας εκτιμάται πως κάηκαν εκτάσεις 11.000 εκταρίων.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στην πόλη Trapani της Σικελίας επενέβη ελικόπτερο της Αεροπορίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζονται τα 2 μέτωπα φωτιάς ενός χιλιομέτρου έκαστο στην περιοχή του Tivoli του Λάτιο, περίπου 40 χλμ ανατολικά της Ρώμης.

Παραμένοντας στο Λάτιο, ο κυβερνήτης της περιφέρειας κ. Zingaretti κηρύσσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρις τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε παρόμοια απόφαση προέβη και το Βένετο, περιφέρεια που κηρύσσει την κατάσταση “σοβαρού κινδύνου” για τις δασικές εκτάσεις του.

Συνολικά, ο μέχρι τώρα αριθμός των θυμάτων από τις φετινές πυρκαγιές ανέρχεται στους έξι. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους οι οποίοι κυρίως προστάτευαν τις περιουσίες τους και τα ζώα τους από τις φωτιές.

Τέλος, ενδιαφέρον προκαλεί η έκκληση τεσσάρων βουλευτών του Κινήματος των 5 Αστέρων, κόμμα μέλος της κυβερνητικής συμμαχίας, να σταματήσει η φετινή κυνηγετική σεζόν εις βάρους των ζώων που αποτελούν μέρος των οικοσυστημάτων που υπέστησαν ζημιές από τις φετινές πυρκαγιές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος