Ουγγαρία: Διήμερη επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη χώρα τον Μάιο

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί την Ουγγαρία τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γκέργκελι Γκιούλιας, επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, επικαλούμενος το Reuters.

 Ο Γκιούλιας δήλωσε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Μαΐου και σημείωσε  ότι είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας να έχει καλές οικονομικές σχέσεις με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες και η Κίνα είναι μια από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, «ισχυρότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Ουγγαρία θεωρεί άχρηστη τη χάραξη ιδεολογικών ορίων στον οικονομικό τομέα και «χαιρόμαστε για τη διήμερη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι τον Φεβρουάριο, όταν υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος συναντήθηκε στη Βουδαπέστη με τον Όρμπαν και τον υπουργό Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ, η Κίνα προσφέρθηκε να παράσχει υποστήριξη στην Ουγγαρία σε θέματα ασφάλειας, εκτός από τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις.

Η στενότερη συνεργασία Ουγγαρίας-Κίνας λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των προσπαθειών της τελευταίας δεκαετίας της Βουδαπέστης – υπό την ηγεσία του Όρμπαν – να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της από τις δυτικές δυνάμεις.

Τον Μάιο, ο Σι θα συναντηθεί επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι.

Πηγή: Αgerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος