Πυρκαγιές στην Ιταλία: Ένας νεκρός στην Καλαβρία — Καταγγελίες δημάρχων περί εμπρησμών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συνεχίζεται δυστυχώς η δύσκολη κατάσταση των πυρκαγιών, κυρίως στην Νότιο Ιταλία. Νέα πύρινα μέτωπα και εστίες εμφανίστηκαν σε Καλαβρία, Σικελία, Σαρδηνία και Καμπανία.

Καλαβρία

Απεγνωσμένοι από την δύσκολη κατάσταση, οι δήμαρχοι των δήμων της Καλαβρίας οριοθετούνται προς τον εμπρησμό. Οι δήμαρχοι του Catanzaro και του Zagarise μίλησαν ευθέως για εμπρησμό ως επιβεβαιωμένο από την Πυροσβεστική, και απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να αναφέρουν αμέσως τις πυρκαγιές ή εάν παρατηρήσουν τυχόν ύποπτες συμπεριφορές. Πράγματι, η Αστυνομία έχει εντοπίσει ύποπτους για εμπρησμό σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας. 

Πριν από λίγο δυστυχώς ανακοινώθηκε και το πρώτο θύμα της ημέρας, ένας 76χρονος που έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Grotteria, στην επαρχία της Reggio Calabria, ενώ προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του.

Πυρκαγιές στην Ιταλία: Ένας νεκρός στην Καλαβρία — Καταγγελίες δημάρχων περί εμπρησμών
AP Photo/Salvatore Cavalli

Σύμφωνα με την εφημερίδα Quotidiano Nazionale, στον επαρχιακό δρόμο 1 που συνδέει το Gioia Tauro με το Locri έκλεισε τμήμα λόγω πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή. Παράλληλα, η επέμβαση των Καραμπινιέροι και του Στρατού ήταν καθοριστική για να σβήσει πυρκαγιά σε δασώδη έκταση κοντά στο “Campo Forge”.

Επίσης, φαίνεται οι φλόγες να έφτασαν πλέον στο δάσος οξιάς του San Luca, κληρονομιά της UNESCO. Η εφημερίδα Corriere della Sera μετέδωσε το βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αυτή την στιγμή.

Σικελία

Επιδείνωση της εικόνας παρατηρείται και στην Σικελία από τη μία το μεσημέρι, όπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η περιοχή Pergusa της επαρχίας Enna, μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής γνωστής στους ντόπιους για τις εξοχικές κατοικίες. Εδώ οι φλόγες απειλούν σπίτια και βίλες, που έχουν ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα η εφημερίδα Quotidiano Nazionale αναφέρει πως άλλη μια τεράστια πυρκαγιά υφίσταται στην περιοχή της Nicosia, ενώ πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή του δασικού πάρκου Calaforno στην περιοχή Giarratana της Ragusa.

Πυρκαγιές στην Ιταλία: Ένας νεκρός στην Καλαβρία — Καταγγελίες δημάρχων περί εμπρησμών
AP Photo/Salvatore Cavalli

Σαρδηνία

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στο όμορφο νησί της Σαρδηνίας, όπου το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 13 νέες πυρκαγιές στους Δήμους: Arzana (στην περιοχή “Bruncu Allasu”), Santu Lussurgiu (στην περιοχή “Mura Matta”), Bottidda (στην περιοχή “Basileddu” και Borore “Crastu Abile), Orroli (στο “Bruncu su pala”) και Serri (στο “Nuraghe Comas de Pisu”).

Καμπανία

Παραμένει τεράστια και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Barra χθες το βράδυ μέσα σε καταυλισμό Ρομά, στα Ανατολικά προάστια της Νάπολης, με μαύρους πυκνούς καπνούς και έντονη μυρωδιά να έχουν καλύψει αρκετά μεγάλη περιοχή. 

Πυρκαγιές στην Ιταλία: Ένας νεκρός στην Καλαβρία — Καταγγελίες δημάρχων περί εμπρησμών
AP Photo/Salvatore Cavalli

Λιγουρία

Στη Βόρειο Ιταλία, πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή κοντά στο νεκροταφείο της παραθαλάσσιας πόλης Sestri Levante, κοντά στο κέντρο, απειλώντας σπίτια. Ομάδες από τις γειτονικές Genova και Chiavari μετέβησαν στο σημείο για την κατάσβεση. Μερικά ακίνητα εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος