Πτωχεύει ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς μετά την αποζημίωση 1 δισ. δολάρια που καλείται να πληρώσει

Array

Ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, λιγότερο από δύο μήνες αφότου δικαστήριο διέταξε τον ίδιο και τη μητρική εταιρεία του ιστοτόπου Infowars να πληρώσουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, το 2012.

Ο Τζόουνς προσέφυγε στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα ζητώντας προστασία από τους πιστωτές του, σε δικαστήριο του Χιούστον. Σύμφωνα με το αίτημα, ο Τζόουνς διαθέτει περιουσιακά στοιχεία που υπολογίζονται μεταξύ 1-10 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις μεταξύ 1-10 δισεκατομμυρίων. Αναφέρεται επίσης ότι η Free Speech Systems, μια εταιρεία που συνδέεται με τη Infowars, υπέβαλε αίτημα πτώχευσης τον Ιούλιο.

Τον Οκτώβριο, δικαστήριο του Κονέκτικατ διέταξε τον Τζόουνς και τη Free Speech Systems να πληρώσουν σχεδόν 1 δισεκ. δολάρια. Εναντίον του είχαν προσφύγει συγγενείς θυμάτων της επίθεσης στο Σάντι Χουκ. Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, στο Τέξας, δικαστήριο αποφάσισε τον Αύγουστο ότι θα πρέπει να καταβάλει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια στους γονείς ενός 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε στη σφαγή αυτήν.

Ο Τζόουνς ισχυριζόταν επί χρόνια ότι η σφαγή 20 μικρών μαθητών και έξι εκπαιδευτικών στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ της πόλης Νιούταουν δεν συνέβη ποτέ αλλά ήταν σκηνοθετημένη, με ηθοποιούς που έπαιζαν τον ρόλο των θυμάτων, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής συνωμοσίας για να κατασχεθούν τα όπλα των Αμερικανών πολιτών. Έχει πλέον παραδεχθεί ότι η σφαγή ήταν πραγματική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος