«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Σάντσεθ από την Ισπανική Βουλή – Ανανεώνει θητεία με απόλυτη πλειοψηφία

Ψήφο εμπιστοσύνης από την Ισπανική Βουλή έλαβε τελικά, ο Πέδρο Σάντσεθ μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και αβεβαιότητας.

Πλέον ο Σάντσεθ ορκίζεται στις 11:00 της Παρασκευής ενώπιον του βασιλιά. Θα κυβερνήσει, αφού ψηφίστηκε με 179 «ναι» για δεύτερη θητεία, καθώς τον στήριξαν οκτώ κόμματα του κοινοβουλίου, ενώ απέναντί του βρέθηκαν το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, το ακροδεξιό κόμμα Vox και ένας επιπλέον βουλευτής που συγκέντρωσαν 171 ψήφους.

Σημειώνεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα όλο αυτό το διάστημα, κατά τη διάρκεια της διερευνητικής εντολής, συνήψε χωριστές συμφωνίες με πολλά περιφερειακά κόμματα για να κερδίσει την υποστήριξή τους.

Ωστόσο, μέσα σε όλες αυτές τις συμφωνίες υπάρχει και ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο αμνηστίας για Καταλανούς αυτονομιστές που έχει πυροδοτήσει πολλές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Ισπανία το τελευταίο διάστημα.

Εκτιμάται ότι και πάλι η πλειοψηφία των υπουργών θα είναι γυναίκες. Τον ίδιο συνεχάρησαν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτο βέβαια τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ανταπόκριση ΕΡΤ – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος