«Ψευδείς ειδήσεις» χαρακτήρισε η Μόσχα τις καταγγελίες για βομβαρδισμό νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες της Ουκρανίας σύμφωνα με τις οποίες ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη είναι «ψευδείς ειδήσεις», εξηγώντας πως επρόκειτο για μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη. «Παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Πρόκειται για πληροφοριακή τρομοκρατία», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Το Κρεμλίνο επισήμανε ότι θα ζητήσει πληροφορίες από τον ρωσικό στρατό: «Αναγκαστικά θα ζητήσουμε πληροφορίες από τον στρατό μας, διότι εμείς, όπως κι εσείς, δεν έχουμε ξεκάθαρη πληροφόρηση για το τι συνέβη και οι στρατιωτικοί θα μας δώσουν πληροφορίες», επισήμανε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ επεσήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε «μυστική στρατιωτική βάση των Ουκρανών».

«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις», απαντώντας στους ισχυρισμούς του Βολοντίμιρ Ζελένκσι που κατηγόρησε τη Μόσχα ότι διεξάγει γενοκτονία αφού Ουκρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος