Πρωτοφανείς δηλώσεις Σοϊλού: Αν δεν πιάναμε τη βομβίστρια θα φυγαδευόταν στην Ελλάδα

Array

Αν δεν πιάναμε τη γυναίκα θα έφευγε στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας για την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αν δεν είχαμε πιάσει τον βομβιστή, θα είχε μεταφερθεί λαθραία στην Ελλάδα.

Επίσης ο Toύρκος υπουργός Εσωτερικών είπε: «δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Πρεσβείας των ΗΠΑ, τα απορρίπτουμε. Τέτοιο τρομοκρατικό επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχουμε δει εδώ και 6 χρόνια. Μόνο φέτος αποτρέψαμε 200 τρομοκρατικά επεισόδια. Αλλά το πρόσωπο της τρομοκρατίας είναι πολύ σκληρό. Μπλοκάρεις 200 από αυτά και γίνεται μια έκρηξη και πλήττεται όλος ο κόσμος».

Όπως είπε με υποκλοπή έμαθαν ότι «οι οδηγίες της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης και συγκεκριμένα η γυναίκα αυτή. Αν δεν είχαμε κάνει τη σύλληψη, ο βομβιστής θα είχε μεταφερθεί λαθραία στην Ελλάδα». Είπε ακόμα ότι έπιασαν και αυτόν που είχε εντολή να «σκοτώσει» τον βομβιστή. «Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε αυτές τις προδοσίες. Ξέρουμε πολύ καλά τι μήνυμα μας δόθηκε. Θα στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε αυτό το μήνυμα που λαμβάνουμε» είπε ακόμα ο Τούρκος πολιτικός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί συχνά την Ουάσιγκτον ότι προμηθεύει με όπλα Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία, που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες».

«Η ύποπτη για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ενήργησε κατόπιν εντολής της βάσης του PKK στην πόλη Κομπάνι»

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αnadolu, η ύποπτη για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ονόματι Ahlam Albashir, ενήργησε κατόπιν εντολής της βάσης της τρομοκρατικής ομάδας PKK στην πόλη Κομπάνι της Συρίας. Η ύποπτη ομολόγησε κατά την ανάκριση ότι μπήκε παράνομα στην Τουρκία από το Αφρίν της Συρίας  ενώ από τη Γενική Ασφάλεια ανακοινώθηκε ότι για τη βόμβα χρησιμοποιήθηκε η μεγάλης ισχύος εκρηκτική ουσία ΤΝΤ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί από την επίθεση έφτασαν τους 8 ενώ 79 είναι οι τραυματίες. Οι δυο από τους 81 από εκείνους που νοσηλεύονταν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κατέληξαν.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, αναφερόμενη στο βίντεο της τουρκικής αστυνομίας όπου φαίνεται η σύλληψη της φερόμενης βομβίστριας σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μεταξύ άλλων εκφράζεται η άποψη ότι η γυναίκα αυτή δεν φαίνεται να είναι ούτε Τουρκάλα ούτε Κούρδισα ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν μοιάζει με εκείνη που φαίνεται να τρέχει μέσα στο πλήθος της οδού Ιστικλάλ σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Ακόμα όπως είπε η δημοσιογράφος λέγεται ότι η γυναίκα η οποία συνελήφθη μπορεί να συνδέεται με Κούρδους μαχητές,  αλλά δεν αποκλείουν να συνδέεται και με το Ισλαμικό Κράτος.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Σχετικό Άρθρο: Κωνσταντινούπολη: 22 συλλήψεις για την πολύνεκρη έκρηξη – Το PKK κατηγορεί ο Σοϊλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος