Πρώτη ανοιχτή απειλή του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου για στρατιωτική απάντηση στο Κίεβο

Στην πρώτη, ξεκάθαρη απειλή, προς το Κίεβο, για χρήση στρατιωτικών μέσων προχώρησε πριν λίγο η Μόσχα.

Μιλώντας προς τους στρατιωτικούς ακολούθυους ξένων κρατών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ, ξεκαθάρισε πως οποιεσδήποτε προκλήσεις από τις αρχές του Κιέβου για επίλυση της κατάστασης στο Ντονμπάς με χρήση βίας θα κατασταλεί.

Η προμήθεια των τουρκικών βομαρδιστικών drones!

“Η προμήθεια ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και αεροσκαφών στην Ουκρανία ωθεί τις ουκρανικές αρχές να λάβουν δραστικά και επικίνδυνα μέτρα. Το  Κίεβο δεν εκπληρώνει τις συμφωνίες του Μινσκ. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοινώνουν την έναρξη χρήσης στο Ντονμπάς των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Javelin, τα οποία προμήθευαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ  χρησιμοποιούν επίσης τουρκικής κατασκευής αναγνωριστικά και βομβαρδιστικά  μη επανδρωμένων εναέριων μέσα.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οδηγεί σε όξυνση της ήδη τεταμένης κατάστασης. Παράλληλα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σημείωσε ότι οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη επικείμενη «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ψευδείς καθώς η στρατιωτική δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώρας δεν απαιτεί ειδοποίηση.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ  δίνουν υπερβολική προσοχή στη μετακίνηση στρατευμάτων σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η αναδιάταξη μονάδων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μάχης είναι μια πρακτική ρουτίνας για τις ένοπλες δυνάμεις οποιουδήποτε κράτους”, συμπλήρωσε ο Γκερασίμοφ.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος