Πρόσκληση Τραμπ στον Σι να επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κίνας να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ στο τέλος των κοινών δηλώσεων που έκαναν μετά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο.

Ο Σι Τζινπίνγκ προσκλήθηκε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 24 Σεπτεμβρίου, με την σύζυγό του.

«Είναι τιμή μου να σας προσκαλέσω, κυρία Πενγκ, να μας επισκεφθείτε στον Λευκό Οίκο στις 24 Σεπτεμβρίου, και ανυπομονούμε να σας δούμε», δήλωσε ο Τραμπ, απευθυνόμενος στον Σι και τη σύζυγό του Πενγκ Λιγιουάν κατά τη διάρκεια δεξίωσης που ακολούθησε τις συνομιλίες στο Πεκίνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με μεγαλύτερη συνεργασία κι ευημερία».

Χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας παραγωγικές, καθώς είχαν μια «πολύτιμη» ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα, ενώ ανέφερε ότι έτυχε μιας «υπέροχης υποδοχής, χωρίς προηγούμενο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σι τόνισε ότι η πρόοδος της Κίνας είναι συμβατή με την προσπάθεια να γίνει η Αμερική και πάλι μεγάλη.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος