Πρώην αρχηγός FSB, Ν. Πάτρουσεφ: «HΠΑ και Κίεβο στήνουν προβοκάτσια για πόλεμο»

Μόσχα — Ανταπόκριση Αχιλλέας Πατσούκας

Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε από την Κριμαία ο Νικολάι Πάτρουσεφ. Ο Γραμματέας Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην αρχηγός της FSB, από την Σεβαστούπολη στην οποία βρίσκεται, υποστήριξε πως η Ουκρανία υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ στήνει προβοκάτσια.

Πρώην αρχηγός FSB, Ν. Πάτρουσεφ: «HΠΑ και Κίεβο στήνουν προβοκάτσια για πόλεμο»
Noel Celis/Pool Photo via AP

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως παρά την κακή οικονομική του κατάσταση το Κίεβο φλερτάρει με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να βυθίσει τη χώρα σε στρατιωτικές πειρπέτειες, παρά την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Οι προκλήσεις, που διοργανώνει η Ουκρανία με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να είναι ο θάνατος στρατιωτικού προσωπικού και η απώλεια στρατιωτικού εξοπλισμού, με σκοπό αυτό να αποτελέσει την αφορμή για την έναρξη των εχθροπραξιών.

Οι αποκαλύψεις του Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν περιορίστηκαν εδώ. Όπως υποστήριξε, μόνο τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην Ουκρανία τουλάχιστον πέντε αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη. Με αφορμή την έλευση των δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, αλλα και την ενίσχυση των αμερικανικών και νατοϊκών στραυτευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία, αφού παραδέχτηκε πως εξαιτίας αυτής της εξέλιξης η Μόσχα αναγκάζεται να λάβει μέτρα για να θωρακίσει την εδαφική της ακεραιότητα, αναρωτήθηκε: «Ποια εθνικά συμφέροντα διαφυλάσουν τα αμερικανικα πλοία εδώ, καθώς πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα πού βρίσκεται αυτή η θάλασσα (Μαύρη Θάλασσα);».
Τέλος, ο Νικολάι Πάτρουσεφ υποστήριξε πως οι ΗΠΑ επιχειρούν να διασπείρουν τον εξτρεμισμό στη Ρωσία. Για το λόγο αυτό σημείωσε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να δυσφημίσουν την εθνική και πολιτιστική πολιτική της Ρωσίας, να θέσουν ένα σοβαρό εμπόδιο στις προσπάθειές τους προκειμένου να εμπλέξουν τον πληθυσμό σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες, αλλά και να επιβάλουν και να διαδώσουν ιδέες μιας ριζοσπαστικής θρησκευτικής πειθούς».

Σχετική Είδηση: Στη Μαύρη Θάλασσα η κατάσταση «μυρίζει μπαρούτι»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος