Προέλευση κορονοϊού: Τα σενάρια συνωμοσίας για τη Γουχάν & ο ρόλος του Φάουτσι (video)

Τη δημοσίευση ιατρικών αρχείων ζητάει από την Κίνα ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση της Covid-19. Ταυτόχρονα, εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση, ότι δηλαδή ο κορονοϊός πέρασε από τα ζώα στον άνθρωπο.

Τα σενάρια συνωμοσίας γύρω από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν έρχονται ξανά στο προσκήνιο, μετά την αποκάλυψη των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) του Άντονι Φάουτσι. Σύμφωνα με τους επικριτές του, αποδεικνύουν ότι είχε στενές σχέσεις με τους Κινέζους ερευνητές. Τον Απρίλιο του 2020, μία από τις εταιρείες που το χρηματοδοτούσαν, ευχαριστούσε τον επικεφαλής Αμερικανό λοιμωξιολόγο, γιατί υποστήριξε ότι ο νέος κορονοϊός μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο και δεν ξέφυγε από το επίμαχο εργαστήριο.

«Δεν βγάζει νόημα. Απορώ πώς έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας» δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ επέμεινε στη θεωρία της φυσικής προέλευσης του νέου κορονοϊού, δεν απέκλεισε όμως κανένα ενδεχόμενο. Με συνέντευξή του στους Financial Times, ζήτησε μάλιστα από το Πεκίνο να δημοσιεύσει τα ιατρικά αρχεία τριών ερευνητών του εργαστηρίου της Γουχάν, που νόσησαν το 2019, αφού επισκέφτηκαν μία σπηλιά με νυχτερίδες, αλλά και 6 ανθρακωρύχων που αρρώστησαν μυστηριωδώς το 2012, ώστε να είναι ανοιχτά όλα τα χαρτιά πάνω στο τραπέζι.

«Νομίζω ότι η ιδέα αυτή είναι παράλογη… Δηλαδή οι Κινέζοι δημιούργησαν έναν ιό για να σκοτώσουν πρώτα τους ίδιους και μετά άλλους ανθρώπους; Νομίζω είναι παρατραβηγμένο…» σημείωσε ο κ. Φάουτσι.

Για ακόμα μία φορά το Πεκίνο είδε δόλο πίσω από την αναμόχλευση της υπόθεσης.

«Πριν από τις 30 Δεκεμβρίου του 2019, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν δεν είχε εκτεθεί στον νέο κορονοϊό. Το προσωπικό και φοιτητές δεν είχαν μολυνθεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γουανγκ Γουεμπίν.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έδωσε δημόσια λευκή επιταγή στον κορυφαίο Αμερικανό λομωξιολόγο.

«(Ο Άντονι Φάουτσι) είναι ένα αδιαμφισβήτητο πολύτιμο κεφάλαιο στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Στον αντίποδα, ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανακοίνωσή του, πανηγύριζε γιατί επιβεβαιώθηκε -όπως είπε – η θεωρία του και ζήτησε από το Πεκίνο να πληρώσει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κι ενώ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι έσωσε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές αγνοώντας τις οδηγίες του Φάουτσι, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου παραδέχθηκε ότι άργησε να συστήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποδίδοντας το λάθος του σε ελλιπή επιστημονικά στοιχεία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανδριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος