Πρόεδρος Λιθουανίας: Αυτός είναι πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας, εναντίον της Ευρώπης, εναντίον της δημοκρατίας

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Για «σκληρή και κυνική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες αποτροπής» σημείωσε και προσέθεσε ότι «δεν πετύχαμε αρκετά, δεν ήμασταν αρκετά αποφασιστικοί για να για σταματήσουμε, για να αποτρέψουμε τη Ρωσία από αυτό το βήμα, το οποίο είναι τραγωδία για την Ουκρανία, τραγωδία για την Ευρώπη, τραγωδία για την ίδια τη Ρωσία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτός δεν είναι πόλεμος μόνο εναντίον της Ουκρανίας, αυτός είναι πόλεμος εναντίον της Ευρώπης, εναντίον της δημοκρατίας, εναντίον της τάξης που βασίζεται σε διεθνείς κανόνες».

«Δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια, να είμαστε σύλλογος συζήτησης. Πιστεύω στο ρόλο της ΕΕ στο να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες στη μέση της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Γκιτάνας Ναουσέντα.

Τέλος, ανέφερε ότι η ΕΕ μπορεί να λάβει αποφάσεις και είναι ικανή να λάβει αποφάσεις, «παρότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι έχουμε 27 κράτη-μέλη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος