Πώς αποτιμά ο τουρκικός Τύπος το ταξίδι Ερντογάν στην Πράγα: Κάνει το άσπρο μαύρο

Array

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ είναι το ταξίδι Ερντογάν στην Πράγα ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα, από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ολόκληρο το κείμενο του τουρκολιβυκού συμφώνου.

Πώς αποτιμάται το ταξίδι του Ερντογάν στην Πράγα

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία αντιστρέφουν την πραγματικότητα, προβάλλουν τον πρόεδρο Ερντογάν ως αμυνόμενο και όχι ως επιτιθέμενο στην αντιπαράθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πρωτοστατεί η Χουριέτ που αναφέρει «Χαμός στην Ελλάδα όλοι οι τίτλοι αναφέρουν τον Ερντογάν». Σε κάθε διεθνή συνάντηση, λέει η εφημερίδα, ο Μητσοτάκης βρίσκει δικαιολογίες για να επιτεθεί κατά της Τουρκίας. Έκανε ότι μπορούσε να δημιουργήσει κρίση στην Πράγα.

Η Μιλλιέτ μεταδίδει ότι η η σύγκρουση Μητσοτάκη- Ερντογάν βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα ενώ η Σαμπάχ αναφέρει ότι τα λόγια του Ερντογάν χτυπάνε την ελληνική ατζέντα. Η αντιπολιτευόμενη Σοζτζού μιλάει για τον «καυγά Ερντογάν Μητσοτάκη στο δείπνο, όπου όλων τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω τους».

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται πλέον πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ επαναλαμβάνεται και από άλλα τουρκικά ΜΜΕ. Ωστόσο ενδιαφέρον έχει η ακροδεξιά Τούρκιγιε που έχει ως τίτλο «ο διορισμός του πρέσβη, μήνυμα προς την Ελλάδα, εννοεί τον νέο πρέσβη στην Αθήνα Τσατάι Ερντζιές ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Στη δημοσιότητα το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η αντιπολιτευόμενη Τζουμχουριέτ πάντως είχε ως κύριο θέμα το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας Λιβύης καθώς αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μνημονίου που δημοσιεύτηκε χθες από ιστοσελίδα της Τρίπολης. Όπως αναφέρει το κείμενο, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης θα συνάψει συμφωνίες με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) που περιλαμβάνουν την εξόρυξη και την παραγωγή πετρελαίου σε λιβυκά εδάφη και ύδατα. Η TPAO μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις στις περιοχές όπου εξακολουθεί να εξορύσσεται πετρέλαιο στη Λιβύη, καθώς και να διεξάγει δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου σε νέες περιοχές στη θάλασσα και στη στεριά στη Λιβύη. Στο μνημόνιο περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις ότι η TPAO και η Libyan National Petroleum Company μπορούν να συνάψουν συνεργασίες για την παραγωγή πετρελαίου και ότι τα σεισμικά πλοία εξερεύνησης και γεωτρήσεων που ανήκουν στην TPAO μπορούν να δραστηριοποιούνται στη Λιβύη.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος