Πολωνία: Καταγγέλουν νέες παραβιάσεις στα σύνορα με Λευκορωσία – Ο Λουκασένκο παίζει χόκεϊ εν μέσω προσφυγικής κρίσης (video)

Iδιαίτερα τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, καθώς δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν καθημερινά τη μεθόριο.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η μεγάλη προσφυγική κρίση, ο Λευκορώσος Πρόεδρος Λουκασένκο παίζει χόκει.

Χθες, σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος πολωνός στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Το θλιβερό συμβάν έλαβε χώρα με την εμπλοκή πολωνικού όπλου, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Πολωνίας.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης, και στο συμβάν δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση από τον διοικητή της μονάδας του στρατιώτη που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο Στανισλάβ Ζάριν.

Εφιαλτικές είναι οι συνθήκες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Μέση Ανατολή, οι οποίοι συνωστίζονται στην παγωμένη πλέον ουδέτερη ζώνη, ελπίζοντας σε διέξοδο προς στην Ευρώπη. Ο Τζο Μπάιντεν λέει πως ανησυχεί έντονα, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της Μόσχας στην εργαλειοποίηση των μεταναστών.

Η ΕΡΤ στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας — Καταγγελίες για «υβριδικό πόλεμο» με θύματα πρόσφυγες & μετανάστες (video)

«Αντεπίθεση» Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περνά στην αντεπίθεση, μετά τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό συναγερμό για την κινητικότητα ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ότι δημιουργούν κλίμα έντασης, ενώ την ίδια ώρα ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος