Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε

Array

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην πολεμική διαμάχη της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας”, δήλωσε ο Πούτιν σε μία συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας τονίζοντας ότι η Δύση, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ προσπαθεί να διαμελίσει τη Ρωσία.

Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του, η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

Μέχρι τώρα, υπάρχει μόλις ένα ελάχιστο ίχνος για το ενδεχόμενο τερματισμού του πολέμου. Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι θα πολεμήσει μέχρι την επίτευξη όλων των αντικειμενικών σκοπών του, ενώ το Κίεβο ανακοινώνει ότι δεν θα ησυχάσει, μέχρι ο κάθε Ρώσος στρατιώτης εκδιωχθεί από όλες τις περιοχές του, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας, την οποία, η Ρωσία κατέλαβε το 2014.

Την ίδια ώρα, στην Ουκρανία ήχησαν το πρωί σειρήνες αεροπορικού συναγερμού αλλά δεν σημειώθηκαν νέες ρωσικές επιθέσεις. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές σε ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως ο συναγερμός μπορεί να κηρύχθηκε αφού ρωσικά αεριωθούμενα απογειώθηκαν στη Λευκορωσία.

Εξάλλου, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό στη Χερσώνα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, καταγγέλλοντας μια αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη αυτήν που ανακατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί, μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος