Πόλεμος στην Ουκρανία: Διχογνωμία Μεντβέντεφ – Πεσκόφ για το Ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Αργά το πρωί της Τρίτης 24 Μαϊου τα Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τάχθηκε κατά του ειρηνευτικού σχεδίου το οποίο η Ιταλία κατέθεσε στον ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα δια χειρός του Ιταλού ΥπΕξ Λουίτζι Ντι Μάιο.  

Τα Ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα Ρωσικά πρακτορεία Τύπου, μεταδίδουν τον σχολιασμό του Μεντβέντεφ σχετικά με το Ιταλικό σχέδιο, και το οποίο υπέστη οξύτατη κριτική.
Ο Ρώσος πρώην Πρωθυπουργός το χαρακτήρισε “ένα καθαρό ρεύμα συνείδησης χωρίς επαφή με την πραγματικότητα”, του οποίου οι συντάκτες του φαίνεται να βασίστηκαν σε “επαρχιακές εφημερίδες” και “ουκρανικά ψέματα”.

Αναφερόμενος στα μέτωπα της Κριμαίας και του Ντονμπάς, ο Ρώσος αντιπρόεδρος Μεντβέντεφ τόνισε επίσης πως “η ιδέα της πλήρους αυτονομίας της Κριμαίας ως τμήμα της Ουκρανίας θα προκαλούσε έναν πλήρη πόλεμο” και υπογράμμισε πως “το Donbass αποφάσισε επιτέλους τη μοίρα του: δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ουκρανία”. 

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι, πως, πριν από λίγα λεπτά, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μετέδωσε πως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως “δεν έχουμε δει ακόμη (τις προτάσεις της Ιταλίας) για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, και ελπίζουμε να τις λάβουμε σύντομα μέσω της διπλωματικής οδού και να μπορέσουμε να τις εξετάσουμε”.

Τέλος, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υπογράμμισε πως “η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι στόχοι, και παρά τις κυρώσεις και τη μεγάλης κλίμακας βοήθεια στο Κίεβο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος