Πόλεμος στην Ουκρανία – Β. Ζελένσκι: Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο Χάρκοβο

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «μεγιστοποιούν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ματαιώσουν τα ρωσικά σχέδια εναντίον του Χαρκόβου», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε απόψε. «Σε συνεργασία με τους εταίρους μας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική μας άμυνα», πρόσθεσε.

Η προσοχή μας είναι στραμμένη πλέον «στο Χάρκοβο: στην ενεργειακή κατάσταση, στην υποστήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων στην πόλη και στην ευρύτερη περιφέρεια», συνέχισε ο ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε σύσκεψη με στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Κίεβο, στη διάρκεια της οποίας κυριάρχησαν τα μέτρα για την υπεράσπιση του Χαρκόβου, που σφυροκοπείται αδιάκοπα το τελευταίο διάστημα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι θεωρούν πως το Χάρκοβο θα αποτελέσει πιθανότατα τον επόμενο μεγάλο στόχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε ενεργειακές υποδομές της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος