Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Δεν βρίσκουν τα τούνελ της Χαμάς οι Ισραηλινοί, βομβαρδίζεται κατάφωρα η Γάζα – “Οικονομική πληγή ο πόλεμος”

«Αυτή τη στιγμή μέσα μέσα στη Γάζα έχουν δημιουργηθεί δύο προγεφυρώματα. Ένα βόρεια από τη Γάζα και ένα νοτίως της πόλης της Γάζας, ενώ η πόλη της Γάζας βομβαρδίζεται κατάφωρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καμπάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ υπογραμμίζοντας βέβαια τους 300.000-400.000 αμάχους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Λωρίδα της Γάζας αλλά και το γεγονός πως κάτω από την πόλη βρίσκονται τα τούνελ της Χαμάς.

Αναφορικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό υπογράμμισε πως «οι δυνάμεις του Ισραήλ θα πρέπει να μπούνε μέσα στην πόλη αυτή και στην ουσία κτίριο – κτίριο να αρχίσουν να το καθαρίζουν και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο» ενώ υπογράμμισε πως ακόμη δεν μπορούν να εντοπίσουν τα τούνελ από κάτω.

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας ο κ. Καμπάς μετέφερε την εκτίμησή του ότι «πιθανώς να κερδίσει κάτι από όλα αυτά» διότι όπως τόνισε «αυτό είναι η διπλωματία του «οθωμανικού στυλ», το οποίο ζητάει πάντα ανταλλάγματα», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι κρατάει στη φαρέτρα του και τη Σουηδία και το θέμα με το Ιράκ και με τους Κούρδους, το οποίο και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τους Αμερικανούς και για τη Συρία.

«Είναι γεγονός ότι ένας τέτοιου είδους πόλεμος, ο οποίος προβλέπεται να έχει και αρκετά μεγάλη διάρκεια, είναι και θα είναι επώδυνος και για την ισραηλινή οικονομία, αλλά προφανώς και για την ισραηλινή κοινωνία» σημείωσε ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της Yedioth Ahronoth, Βίκτωρ Ελιέζερ, σχετικά με την έκκληση που απηύθυναν οι 300 οικονομολόγοι και ζητούν στην ουσία από την κυβέρνηση να αλλάξει τις προτεραιότητες της σχετικά με την κατανομή των πόρων κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ πρόσθεσε πως «πράγματι υπάρχουν φωνές και μέσα στο Ισραήλ, όπου καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την κατά το δυνατόν καλύτερη προστασία της ισραηλινής οικονομίας» φέρνοντας ως παράδειγμα τη μείωση των κονδυλίων που προορίζονταν για το κτίσιμο νέων οικισμών ή για την ενίσχυση των θρησκευτικών σχολών.

Παράλληλα ο κ. Ελιέζερ έκανε λόγο για μία δυσβάσταχτη κατάσταση όπου της επόμενη μέρα θα είναι αδύνατο να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο τόσο της ποιότητας ζωής, πολλώ δε μάλλον της οικονομίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να ανταπεξέλθει μια κοινωνία σχεδόν 10 εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια τέτοιου είδους κατάσταση, με πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές, κόσμος πάρα πολύς της ενεργούς οικονομίας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιστρατευμένοι κλπ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος