Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος στο Ιρπίν – Τι δήλωσε ο δεύτερος δημοσιογράφος που τραυματίστηκε

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε από σφαίρες σήμερα στο Ιρπίν, βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Πρόκειται για τον Μπρεντ Ρενό, παλιότερο συνεργάτη των Νew York Times, που κάλυπτε τις εξελίξεις στην περιοχή.

Δημοσιογράφος του AFP είδε τη σορό του ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου είπε ότι ένας δημοσιογράφος των New York Times σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο Ιρπίν.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Αλέκα Καλαϊτζή, στην Ουκρανία ανέφερε ότι σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν η δημοσιογραφική αποστολή.

Ο δεύτερος δημοσιογράφος που ήταν μαζί με τον Μπρεντ Ρενό, μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο και περιγράφει το πως δέχθηκαν επίθεση από τους Ρώσους στρατιώτες. Ο ίδιος δεν γνωρίζει για την κατάσταση του φίλου και συναδέλφού του, τον είδε όμως -όπως λέει- να πέφτει κάτω δεχόμενος σφαίρα στο λαιμό.

Με ανακοίνωσή της η εφημερίδα New York Times διευκρίνισε  ότι ο Ρενόντ είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Times, αλλά δεν ήταν απεσταλμένος της στην Ουκρανία.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κοντά στο Κίεβο.

Πηγές: Reuters, ΕΡΤ, ΑFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος