Πεσκόφ: Τελειώνουμε με την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας αν διακόψει τη στρατιωτική της δράση – Οι «όροι»

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters.

Η Ρωσία, τονίζει, έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως σχολιάζει το Reuters, είναι η πιο σαφής δήλωση από πλευράς Ρωσίας μέχρι αυτή τη στιγμή σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλει στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ουκρανία γνώριζε τους όρους και πρόσθεσε ότι είχε ξεκαθαριστεί πως όλα αυτά μπορούσαν να σταματήσουν «στο λεπτό». Σχετικά με το θέμα της ουδετερότητας, ο Πεσκόφ είπε: «Θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο Σύνταγμα από τις οποίες θα προκύπτει ότι η Ουκρανία θα απορρίψει κάθε στόχευση να μπει στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω αλλαγών στο Σύνταγμα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει άλλες εδαφικές διεκδικήσεις από την Ουκρανία.

«Τελειώνουμε πραγματικά με την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα το τελειώσουμε. Αλλά το βασικό είναι να διακόψει η Ουκρανία την στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολήσει» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος