Πεσκόφ: Να εγκαταλείψει η Δύση την αντι-ρωσική της ψύχωση

“Να ηρεμήσει και να εγκαταλείψει τη μαζική αντι-ρωσική ψύχωσή της προκειμένου να οικοδομηθεί ένας διάλογος για να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες διαφορές” κάλεσε τη Δύση από το Κρεμλίνο, ο Γραμματέας Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις εχθρικές επιθέσεις από ξένους εταίρους, αλλά πάντα θα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο.

Σχετικά με τη φήμη περί απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Κριμαία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, έδειξε άγνοια, ενώ αναφορικά με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, οι οποίοι ανακλήθηκαν στις χώρες τους, υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση να μιλήσει για τον Αμερικανό πρέσβη, παρά μόνο για το Ρώσο, συμπληρώνοντας, πως η συγκεκριμένη απόφαση για την επιστροφή του ή μη στην Ουάσιγκτον θα ληφθεί αποκλειστικά από τον Ρώσο πρόεδρο.

Όσον αφορά στην υπόθεση Ναβάλνι και τις αιτιάσεις της Δύσης για πρόσβαση στην ιατρική του φροντίδα στη φυλακή, δήλωσε πως δεν σκοπεύει να απαντήσει ξανά σε ερωτήσεις που αφορούν την κράτηση του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να θέτουν τις ερωτήσεις τους στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών.

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο πρέσβης της Ε.Ε.

Μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση του Πρέσβη της Ε.Ε. στη Ρωσία με διπλωμάτες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Εξερχόμενος από το κτήριο του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Μάρκους Έντερερ, ερωτηθείς για τον σκοπό της επίσκεψής του, απάντησε: “Πρέπει να συναντιέμαι τους Ρώσους συναδέλφους μου. Αυτή είναι η δουλειά μου”.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ