Πεσκόφ: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες

Array

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η Μόσχα παραμένει έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ότι, δεδομένου ότι η κατάσταση έχει αλλάξει , έχουν αλλάξει και οι συνθήκες.

«Ο πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία παραμένει έτοιμη για διαπραγματεύσεις. Αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει, όπως και οι συνθήκες», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το TASS.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες ότι ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, αλλά υπό νέες συνθήκες.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο Πούτιν το έθεσε αυτό σε συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σαμαρκάνδη, αναφέρει το RIA Novosti, όπως μετέδωσε το Tanjug.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον πρόεδρό μας, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής στις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, αλλά υπό νέες συνθήκες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει τη δολιοφθορά ως αιτία ζημιών σε αγωγούς φυσικού αερίου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 να ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

«Τώρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο. Είναι προφανές ότι πρόκειται για κάποιου είδους ζημιά στον σωλήνα και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα προτού λάβουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για το ποια είναι η αιτία», είπε απαντώντας στην ερώτηση του πρακτορείου TASS εάν, ίσως, η δολιοφθορά προκάλεσε την διαρροές αερίου.

Η εταιρεία «Nord Stream AG», ο διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τρεις παράκτιες γραμμές του συστήματος αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream υπέστησαν «πρωτοφανείς» ζημιές μέσα σε μία μόλις ημέρα.

Ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, είπε επίσης ότι το Κρεμλίνο ανησυχεί πολύ για αυτή την κατάσταση, η οποία απαιτεί επείγουσα έρευνα γιατί είναι θέμα ενεργειακής ασφάλειας «όλης της ηπείρου».

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs 27.09.2022. 12:31

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος