Πέδρο Σάντσεθ: Ευρωπαϊκό θέμα οι αυξήσεις στο ρεύμα – Να βρούμε λύσεις (video)

Απολογισμό των θεμάτων της ΕUMED-9 έκανε μετά τη λήξη της ο Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους έβαλαν σε κίνδυνο τις ζωές τους στις προσπάθειες αντιμετώπισης των καταστάσεων που δημιούργησαν οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

Δήλωσε ότι η χώρα του έβγαλε συμπεράσματα από τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι στη χώρα του από το 2008 συμμετέχει στις δράσεις αυτές και ο στρατός.

Επισήμανε ότι πρέπει να προχωρήσει ο καθαρισμός των δασικών περιοχών από εύφλεκτα υλικά. Μιλώντας για την ευρωπαϊκή άμυνα είπε πως «πρέπει να οδηγηθούμε σε μία Ευρώπη της ασφάλειας».

Ως προς τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τόνισε πως είναι ευρωπαϊκό θέμα και πρέπει να βρεθούν λύσεις, να δοθούν σαφείς απαντήσεις και να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, καθώς και να ακολουθηθούν στρατηγικές πολιτικές για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Τέλος, ανέφερε προς πρέπει να υπάρξει στήριξη και στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου, ώστε να υπάρξει σταθερότητα, η έλλειψη της οποίας συμβάλλει στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος