Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Περιοδεία υψηλού συμβολισμού στις ΗΠΑ (video)

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, για μια πολυήμερη περιοδεία υψηλών συμβολισμών, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται «στον πάγο».

Ουάσινγκτον — Ανταπόκριση Λένα Αργύρη

Σε λίγη ώρα φτάνει στην Ουάσιγκτον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρχίζοντας την ιστορικής σημασίας δωδεκαήμερη επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες με σταθμούς εκτός από εδώ, την Πενσυλβάνια, τη Δυτική Βιρτζινια, την Ιντιάνα και τη Νέα Υόρκη. Σε λίγα λεπτά προσγειώνεται στην στρατιωτική βάση Άντριους, θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει και, αμέσως μετά, ειδική εκδήλωση προς τιμήν του στην πρεσβεία.

Πρόκειται για μια επίσκεψη, για μια περιοδεία, υψηλών συμβολισμών αλλά και ουσίας με εξαιρετικής σημασίας συναντήσεις, η οποία επρόκειτο να γίνει την περασμένη άνοιξη, αλλά λόγω της πανδημίας πήγε πίσω. Ακόμη και σήμερα, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν θέσει πολλά εμπόδια στην τήρηση του πρωτοκόλλου και στην απόδοση των μέγιστων τιμών, όμως όλοι αναγνωρίζουν στην Ουάσιγκτον ότι πρόκειται για μια επίσκεψη μεγάλης σημασίας την στιγμή που οι θρησκευτικές ελευθερίες στον κόσμο βάλλονται διαρκώς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τη Δευτέρα θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αμέσως μετά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντήσει τον ΥΠΕΞ Μπλίνκεν και την Τρίτη θα μεταβεί στο Κογκρέσο για συνάντηση και γεύμα με την πρόεδρο της βουλής, την Νάνσυ Πελόζι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος