Παλαιστίνιοι διέφυγαν από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ισραήλ σκάβοντας τούνελ (video)

Έξι παλαιστίνιοι απέδρασαν τη νύχτα από φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ. Οι κρατούμενοι, που ζούσαν στο ίδιο κελί, κατάφεραν να σκάψουν τούνελ με ένα… κουτάλι.

Από μια τρύπα, στη φυλακή Γκιλμπόα, υψίστης ασφαλείας, που έσκαβαν επί μήνες στο μπάνιο του κελιού τους, κατάφεραν οι έξι παλαίστινιοι κρατούμενοι να αποδράσουν, εκμεταλλευόμενοι την υπόγεια δομή των φυλακών. Kαι από αυτήν την τρύπα βγήκαν. Βασικό εργαλείο τους φαίνεται πως ήταν ένα κουτάλι, το οποίο λέγεται ότι το είχαν κρύψει πίσω από ένα πόστερ.

Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα επεισόδια παραβίασης της εσωτερικής ασφάλειας για τις ισραηλινές αρχές, που κινητοποιήθηκαν όταν ένας αγρότης στις τρεις και μισή τα ξημερώματα τους είδε να τρέχουν στο χωράφι του. Εγινε, μάλιστα, λίγες ώρες πριν αρχίσουν στο Ισραήλ οι εορτασμοί για το εβραικό νέο έτος.

Σε όλες τις υπηρεσίες ασφάλειας έχει σημάνει συναγερμός. Ογδόντα δύο σημεία ελέγχου στήθηκαν σε όλη τη χώρα για τη σύλληψή των έξι, οι πέντε από τους οποίους είναι μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ. Ανάμεσά τους ένας από τους μαχητές σύμβολα της δεύτερης Ιντιφάντα.

Τα μέλη της Χαμάς αλλά και της Ισλαμικής Τζιχάντ πανηγυρίζουν. Μάλιστα, στην πόλη της Γάζας, αλλά και σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, πολλοί βγήκαν με κεράσματα στους δρόμους.

Επιμέλεια: Ρένα Δημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος