Π.Ο. Υ.: Με εμβόλια και τεστ πιθανή η έξοδος από την πανδημία

Πιθανή η έξοδος φέτος από την οξεία φάση της πανδημίας, εάν χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα εργαλεία, επανέλαβε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα ήταν επικίνδυνο να κάνει κάποιος την εκτίμηση ότι η υψηλής μεταδοτικότητας ‘Ομικρον είναι η τελευταία παραλλαγή που θα εμφανισθεί.

Ωστόσο, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους πρόσθεσε ότι άν χρησιμοποιηθούν στρατηγικές και εργαλεία όπως τα εμβόλια και τα τεστ κατά συνολικό τρόπο είναι πιθανή η έξοδος από την «έκτακτη κατάσταση παγκοσμίων διαστάσεων», που προκάλεσε η πανδημία.

«Οι συνθήκες είναι ιδεώδεις για την εμφάνιση νέων παραλλαγών»

Στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο γενικός διευθυντής του δήλωσε ότι η Ομικρον εντοπίσθηκε πριν από εννέα εβδομάδες και έχουν καταγραφεί 80 εκατομμύρια κρούσματα στον Οργανισμό, περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί στο σύνολο του 2020.

Χανς Κλούγκε: «Είναι πιθανόν ότι η περιοχή πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας» 

Η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία είναι πιθανόν να προσβάλει 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι τον Μάρτιο, έχει διαμορφώσει μία νέα φάση για την πανδημία της Covid-19 στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να την φέρει κοντά στο τέλος της, εκτίμησε λίγες ώρες νωρίτερα  ο διευθυντής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Μόλις υποχωρήσει το κύμα της Όμικρον που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλη την Ευρώπη, «θα υπάρχει για αρκετές εβδομάδες και μήνες μια παγκόσμια ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο είτε επειδή οι άνθρωποι μολύνθηκαν» σημείωσε απευθύνοντας ωστόσο έκκληση για προσοχή λόγω της προσαρμοστικότητας του ιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος