Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα εγκαθιδρύσουμε σε συνεργασία με τη Ρουμανία ένα hub ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

«Θα εγκαθιδρύσουμε μαζί σας, σε συνεργασία με τη Ρουμανία ένα hub ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι κάτι το εξαιρετικό γιατί μας βοηθά να κατευθύνουμε τη βοήθεια που λαμβάνουμε από όλες τις χώρες της Ευρώπης, εδώ στη Ρουμανία, σε αυτό το συγκεκριμένο πέρασμα στα σύνορα» τόνισε από το Βουκουρέστι, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι παραδίδονται συστήματα βοήθειας στη Μολδαβία. «Χρειάζονται προμήθειες, χρειάζονται ιατρική βοήθεια κι εσείς εδώ βρίσκεστε στην αιχμή του δόρατος στην παροχή αυτής της βοήθειας».

Ακόμα η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στις «πολύ σκληρές ποινές» με τις οποίες η ΕΕ απαντά στη ρωσική ηγεσία. Όπως είπε: «σκοπός μας είναι να αποκόψουμε τη Ρωσία τελείως από τους γείτονές της ώστε να μην μπορέσει ξανά να κάνει πόλεμο».

Η ΕΕ θα λάβει περαιτέρω μέτρα εναντίον της Ρωσίας, αν η κατάσταση επί του πεδίου στην Ουκρανία επιδεινωθεί, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξάλλου η Ένωση προετοιμάζεται για την περίπτωση που η Ρωσία προχωρήσει σε αντίποινα, μεταξύ άλλων διαφοροποιώντας τις πηγές προμήθειας ενέργειας.

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την ικανότητα του Κρεμλίνου να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον των γειτόνων του», επεσήμανε η φον ντερ Λάιεν έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις.

«Πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα. Η αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση είναι ισχυρότερη από ποτέ», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος