Ουκρανός αξιωματούχος για τα Bayraktar: «Είναι άχρηστα – καταρρίφθηκαν σε μία εβδομάδα»

Τα πολυδιαφημισμένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, που χαιρετίστηκαν τόσο από το Κίεβο όσο και από δυτικά ΜΜΕ ως “game changer” στην εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, εντέλει αποτελούν περισσότερο προπαγανδιστικό εργαλείο marketing παρά «υπερόπλο», υποστηρίζει ο Ουκρανός πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Σεργκέι Πασίνσκι.

Όπως σημείωσε σχετικά, ο λόγος είναι η απόλυτη ευαλωτότητά τους στα συστήματα αεράμυνας.

Μάλιστα, ο ουκρανός αξιωματούχος έκανε αυτή την αποκάλυψη σε συνέντευξη με τους Ρώσους φαρσέρ Βόβαν και Λέξους, πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Μάικλ ΜακΦόλ.

Δήλωσε δε ακόμη, ότι η όλη υπόθεση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar έχει να κάνει περισσότερο «με δημόσιες σχέσεις και διαφθορά παρά με τη μαχητική χρήση», αναγνωρίζοντας ότι καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι δηλώσεις του Πασίνσκι προκάλεσαν την οργή των Τούρκων. «Το μόνο που έχω να πω στον κ. Πασίνσκι είναι, τότε πολεμήστε μόνοι σας» ήρθε ως απάντηση από τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ιδιοκτήτη της εταιρείας κατασκευής των αμυντικών συστημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος