Ουκρανία: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης

Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 30 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο. «Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα» των ρωσικών δυνάμεων, έγραψε η Λουντμίλα Ντενίσοβα στον λογαριασμό της στο Telegram.

Ο Αμερικανός Μπρεντ Ρενό σκοτώθηκε από σφαίρα στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου, ο ουκρανός δημοσιογράφος Γεβγκένι Σακούν σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό του πύργου της τηλεόρασης στο Κίεβο και ο ουκρανός Βίκτορ Ντούνταρ σκοτώθηκε κατά τις μάχες στο Μικολάιφ στην νότια Ουκρανία.

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν τραυματισθεί από «σκόπιμα πυρά του εχθρού», πρόσθεσε αναφέροντας περιπτώσεις Ελβετών, Τσέχων, Δανών και Βρετανών.

«Ο εχθρός προσπαθεί επίσης να καταστρέψει την οπτικοακουστική υποδομή της Ουκρανίας», συνέχισε η Λουντμίλα Ντενίσοβα αναφερόμενη στην επιθέσεις κατά των πύργων της τηλεόραση στο Κίεβο, το Λουτσκ και το Ριβνέ. Ο απολογισμός του βομβαρδισμού κατά του πύργου του Ριβνέ έφθασε σήμερα στους 19 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος