Ουκρανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στη Χερσώνα

Array

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν από έναν ρωσικό βομβαρδισμό στο κέντρο της ουκρανικής πόλης Χερσώνα, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο.

Λίγο μετά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε τις επιθέσεις ως μία πράξη “τρομοκρατίας”. “Αυτές δεν είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις“, έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις αυτές “σκοτώνουν για εκφοβισμό και ευχαρίστηση“. “Είναι η πραγματική ζωή της Ουκρανίας… Ο κόσμος πρέπει να δει και να καταλάβει ποιο απόλυτο κακό πολεμάμε“, είπε ο Ζελένσκι.

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο είδαν πολλά πτώματα να κείτονται στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που σκοτώθηκε στο αυτοκίνητό του κοντά στην αγορά. Ένας άλλος άνδρας, του οποίου το αυτοκίνητο είχε ανατιναχθεί, έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Παρά την υποχώρηση της Ρωσίας από τη νότια πόλη-λιμάνι τον Νοέμβριο, η Χερσώνα παραμένει υπό συνεχή απειλή. Στις 15 Δεκεμβρίου, ο ρωσικός βομβαρδισμός σκότωσε δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός εργάτη του Ερυθρού Σταυρού στη Χερσώνα και έκοψε εντελώς το ρεύμα στη νότια πόλη.

Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος