Ουκρανία: Σειρήνες στο Μικαλάιφ – Ο Πούτιν με διάταγμα διευκολύνει την πολιτογράφηση Ουκρανών ως Ρώσων πολιτών

Array

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν με αμείωτη ένταση το Μικολάιφ.

Στο Κίεβο, η απεσταμένη της ΕΡΤ, Ελβίρα Κρίθαρη αναφέρει ότι ήχησαν οι σειρήνες στο Μικολάιφ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για πυραυλική επίθεση στηην περιφέρεια της Οδυσσού.

Πολύνεκρο χτύπημα από βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ 

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, σε μια πολυκατοικία στο ωριό Τσάσιβ Γιαρ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Συνολικά, έχουν ανασυρθεί 30 πτώματα. Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια» ανέφερε στο Facebook η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών, προσθέτοντας ότι έχει εντοπιστεί άλλος ένας νεκρός, που όμως δεν έχει ανασυρθεί ακόμη.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Κιρίλ Τιμοσένκο, ανέφερε μέσω του Telegram ότι οι διασώστες της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών απομάκρυναν το 65% των ερειπίων, 170 τόνους κατεστραμμένων τμημάτων της πολυκατοικίας». Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται και επί τόπου βρίσκονται δύο ασθενοφόρα.

Το Τσάσιβ Γιαρ, μια πόλη 12.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων, μετά την κατάληψη της διπλανής περιφέρειας του Λουχάνσκ.

Επιπροσθέτως, λόγος γίνεται για την αντιφατική εικόνα που δίνουν για τις απώλειες των αντιπάλων Μόσχα και Κίεβο.

Ο «φόρος αίματος» των αμάχων

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 350 παιδιά, αριθμός που προκαλεί φρίκη. Ακόμη, ο αριθμός των τραυματισμένων παιδιών ανέρχεται στα 1.000.

Διάταγμα Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο παραχωρεί με συνοπτικές διαδικασίες τη ρωσική υπηκοότητα σε Ουκρανούς, γεγονός που για τους αναλυτές σηματοδοτεί την πρόθεση του Πούτιν για ανεξαρτητοποίηση των κατειλημμένων περιοχών. Το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας απάντησε θεωρώντας προσβλητική την κίνηση της Ρωσίας ενάντια στο Ανθρώπινο Δίκαιο. Η Ουκρανία προχώρησε σε έκκληση της Ευρώπης για βαρύ πολισμό, αλλά και να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος