Ουκρανία: Ο δήμαρχος του Χάρκοβο καταγγέλει αδιάκοπους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές

Ο δήμαρχος του Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, κατήγγειλε σήμερα τους «αδιάκριτους» και αδιάκοπους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην πόλη του, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας πριν την ρωσική εισβολή.

«Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ δύσκολη», ανέφερε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ, κατά τη διάρκεια μιας αυτοσχέδιας ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου σε μυστική τοποθεσία για την προστασία από βομβαρδισμούς. «Καθημερινά γίνονται αδιάκριτοι βομβαρδισμοί στην πόλη και πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται», κατήγγειλε, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν «κατοικημένες περιοχές, πολίτες, υποδομές όπως σχολεία».

«Αυτός είναι ένας πόλεμος ενάντια στο Χάρκοβο, ενάντια στην Ουκρανία, εναντίον αμάχων», είπε, εκτιμώντας ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων έχουν εγκαταλείψει την πόλη, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ από τα ρωσικά σύνορα.

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, που διείσδυσαν στα προάστια την πρώτη ημέρα της εισβολής τους στις 24 Φεβρουαρίου, απωθήθηκαν πολλά χιλιόμετρα προς τα περίχωρα, όπου οι μάχες συνεχίζονται. Έκτοτε η πόλη αποτελεί στόχος καθημερινών βομβαρδισμών πυροβολικού, πυραύλων και αεροπορικών βομβαρδισμών, προκαλώντας «πολλά θύματα», σύμφωνα με τον Τερέχοφ, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να δώσει αριθμό θυμάτων.

Σήμερα το πρωί, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό κλινικής που λειτουργούσε ως κέντρο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη, σύμφωνα με την περιφερειακή αστυνομία. Την Πέμπτη, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς περίμεναν στην ουρά για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος