Ουκρανία: Νεκροί από χτύπημα στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης της Νικολάεφ

Ρωσική ρουκέτα έπληξε σήμερα το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στη νότια ουκρανική πόλη Νικολάεφ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν 22, ανακοίνωσαν τοπικές αρχές. Ωστόσο ο Ουκρανός Πρόεδρος μιλώντας στο κοινοβούλιο της Δανίας έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Διασώστες ανέσυραν 18 από τους τραυματίες από τα συντρίμμια. Οι επιχειρήσεις των διασωστών συνεχίζονται, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε από τον τοπικό κυβερνήτη Βιτάλι Κιμ εικονίζει μια μεγάλη τρύπα στο πλευρό του κτιρίου. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα κατευθύονται στο κτίριο, η περιοχή του οποίου έχει αποκλειστεί. «Κατέστρεψαν το μισό κτίριο», είπε ο Κιμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε όμως ότι το πλήγμα έχει ένα θετικό στοιχείο – δείχνει ότι η Ρωσία έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να καταλάβει την πόλη.

Στο μεταξύ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ μεγάλη αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Ρίβνε στη δυτική Ουκρανία με πυραύλους κρουζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος