Ουκρανία: Απειλούνται άγρια ζώα του Ecopark κοντά στο Χάρκοβο

Το προσωπικό του Ecopark κοντά στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο απελευθέρωσε μερικά ελάφια, άλκες, κόκκινους λύκους και μερικά πουλιά, τα οποία μπορούν να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον επειδή δεν μπορούν να τους παρέχουν τροφή, αναφέρει το BBC.

Ο διευθυντής του οικολογικού πάρκου, Vitaly Ilchenko, δήλωσε ότι μέρος αυτού του πάρκου καταλήφθηκε από ρωσικές δυνάμεις και ότι τρεις εργαζόμενοι «σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να παραδώσουν τροφή στα ζώα».

Τα ζώα που έχουν απελευθερωθεί μπορούν να επιβιώσουν, αλλά τα λιοντάρια και οι τίγρεις που έχουν μείνει στο πάρκο μπορεί να πεθάνουν από την πείνα, πρόσθεσε ο Ilchenko. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι υπάλληλοι του κρατικού ζωολογικού κήπου στο κέντρο του Χάρκοβο. «Οι πίθηκοι μας χρειάζονται φρούτα και λαχανικά, τα αρπακτικά μας χρειάζονται κρέας», είπε η αναπληρώτρια διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, Karina Detjuk. Οι εργαζόμενοι, όπως είπε, κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τα ζώα στη ζωή και «οι λύκοι μας ουρλιάζουν χειρότερα από τις σειρήνες για την αεροπορική επίθεση».

Η υπεύθυνη του Καταφυγίου Άγριας Ζωής κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κιέβου, Ναταλία Πόποβα, επισημαίνει ότι τα ζώα είναι υπό πίεση λόγω του ρωσικού βομβαρδισμού και πολλά από αυτά τραυματίστηκαν πηδώντας στο κλουβί. «Μια λέαινα τραυμάτισε το πόδι της. Ένα νεαρό ελάφι πετάχτηκε στον τοίχο και έσπασε το λαιμό του», είπε η Πόποβα.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος