Ουγγαρία: Τροχοπέδη στην Επιτροπή Ουκρανίας-ΝΑΤΟ ως την αποκατάσταση των δικαιωμάτων της ουγγρικής μειονότητας

Array

Η Ουγγαρία θα συνεχίσει να μπλοκάρει τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ουκρανίας-ΝΑΤΟ όσο δεν αποκατασταθούν τα δικαιώματα της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Βουκουρέστι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, αναφέρουν τα πρακτορεία EFE και MTI.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας, υποβλήθηκε μια άτυπη πρόταση, που δεν περιλαμβάνεται σε κανένα έγγραφο, για την Επιτροπή Ουκρανίας-ΝΑΤΟ, την οποία όμως αρνήθηκαν να προσυπογράψουν η Ουγγαρία και η Τουρκία.

Το θέμα συζητήθηκε στο δείπνο εργασίας,  όπου παρευρέθηκε  και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, «προκειμένου να υπάρξει  μια κατάλληλη πλατφόρμα για διαβουλεύσεις, όπως ζητήθηκε από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Peter Szijjarto.

Προκειμένου να ξεπεραστεί το ουγγρικό βέτο το ΥΠΕΞ στο Κίεβο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι,  ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, διοργάνωσε μια ξεχωριστή συνάντηση κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνάντησης στο Βουκουρέστι για τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας, Peter Szijjarto, συμφωνα με το δημοσίευμα, παρακάλεσε επίσης  την Τρίτη, κατά τη συνάντηση στο Βουκουρέστι, να καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να αποφευχθεί μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Βορειοατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας και της Ρωσίας, τονίζοντας ότι μια κλιμάκωση των εχθροπραξιών θα μπορούσε να επηρεάσει περιοχές σε άμεση γειτνίαση, αναφέρει η MTI.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος