Ουάσιγκτον: Αναμένουμε πράξεις και όχι λόγια από τη Ρωσία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αναμένει πράξεις και όχι λόγια από τη Ρωσία, σχολιάζοντας την ανακοίνωση ότι ξεκινά η απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση (…) σε στενό συντονισμό» με τις ουκρανικές αρχές και τους άλλους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Ακούσαμε την ανακοίνωση που έκανε η Ρωσία, ότι θα ξεκινήσει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τα σύνορα με την Ουκρανία, ακούσαμε τα λόγια αυτά, τώρα αυτό που περιμένουμε είναι οι πράξεις», σημείωσε. «Θα διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα τηρήσει τη δέσμευσή της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να δεχτεί «οποιαδήποτε στιγμή» τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος