Ο Ρώσος υπ. Άμυνας έδωσε εντολή να ολοκληρωθούν οι ασκήσεις στην Κριμαία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου από την Κριμαία, έδωσε εντολή να ολοκληρωθούν οι ασκήσεις ετοιμότητας στη νότια και τη δυτική Ρωσία, καθώς όπως τόνισε, οι στόχοι επιτεύχθηκαν πλήρως και τα στρατεύματα επέδειξαν την ικανότητα τους στην διασφάλιση της άμυνας της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας έδωσε επίσης διαταγή στους διοικητές των στρατευμάτων από αύριο να αρχίσει η επιστροφή στις βάσεις τους. H είδηση της στρατιωτικής αποκλιμάκωσης, έγινε δεκτή με χαρά και ανακούφιση στο χρηματιστήριο της Μόσχας καθώς όλοι οι δείκτες ανέβηκαν κατακόρυφα, ενώ άνοδο παρουσιάζει και το ρούβλι.

Ο Σόιγκου, αφού παρακολούθησε σήμερα ασκήσεις στην προσαρτημένη Κριμαία κοντά στα νότια σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε εντούτοις πως οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες να απαντήσουν ταχέως σε περίπτωση «μη ευνοϊκής» εξέλιξης της κατάστασης στην άσκηση του ΝΑΤΟ Defender Europe, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Η άσκηση Defender Europe είναι πολυεθνή κοινά στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις αμερικανικές δυνάμεις, τα οποία διεξάγονται κάθε χρόνο. Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, περισσότεροι από 28.000 στρατιωτικοί από 26 χώρες θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις σε περισσότερες από 30 περιοχές εκπαίδευσης σε δώδεκα χώρες.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ