«Όχι» από τον Τζο Μπάιντεν σε μία ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Η ισραηλινή απάντηση στην επίθεση στο Ιράν θα πρέπει να είναι ανάλογη, κι όχι εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τους Times Of Israel.

«Η απάντηση είναι όχι», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν υποστηρίζει μια τέτοια προοπτική.

Σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή (1/10) ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι θα πρέπει να το κάνει αναλογικά. Ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επίσης νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για την επίθεση.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε χθες ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες» και ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με το Ισραήλ για να διασφαλίσουν κάτι τέτοιο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αναπληρωτής ΥΠΕΞ ΗΠΑ: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απάντησης στην ιρανική επίθεση»

Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «συνέπειες» της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ, προσθέτοντας πως διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου για ανταπόδοση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κάμπελ, είπε ότι η κατάσταση στην περιοχή βρίσκεται “στην κόψη του ξυραφιού” και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν ότι θα πρέπει να υπάρξει απάντηση, η οποία διαμορφώνεται.

Αυτή η δήλωση, επισήμανε η ανταποκρίτρια του ΕΡΤNews στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη, είναι συμβατή με την εκτίμηση του Πενταγώνου ότι η χθεσινή (1/10) επίθεση του Ιράν δεν είχε κανέναν απολύτως συμβολικό χαρακτήρα στόχο για να προκαλέσει καταστροφές και θύματα και ως εκ τούτου η Τεχεράνη πρέπει να πληρώσει.

Πηγή: Times Of Israel

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος