Ουκρανία: Χτυπήθηκε νοσοκομείο στην πόλη Ντνίπρο – Ένας νεκρός και δεκαπέντε τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων σε πολλούς στόχους στην Ουκρανία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από νυχτερινές επιθέσεις και τα αποτελέσματα των χτυπημάτων με το πρώτο φως της ημέρας. Από τις πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας είναι το πλήγμα σε νοσοκομείο στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αναφέρει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός,

«Πρέπει να νικήσουμε αυτούς τους απάνθρωπους αμετάκλητα και το συντομότερο δυνατό. Γιατί η εποχή μας είναι οι άνθρωποι μας. Και οι άνθρωποι μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο στην Ουκρανία» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο Guardian και το Kyiv Independent.

Νωρίτερα ο Σέρχιι Λίσακ, περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, στην οποία βρίσκεται η πόλη σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ανέφερε: “Πυραυλική επίθεση στην Ντνίπρο (…) επιτέθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν θύματα”.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες, δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις πληροφορίες Ουκρανών αξιωματούχων για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των περιοχών αυτών. Ωστόσο ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε δύο περιοχές στη νότια Ρωσία με ρουκέτα και μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Πηγή: Nexta, Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος